ورود هنرجو | عضویت

آشنایی با رشته بازیگری

رشته بازیگری هنر زنده کردن شخصیت های دنیای خیالمان است

 

از ابتدای بشریت بازیگری به عنوان حس تقلید انسان از پیرامون همراه با او بوده است از زمانی که انسان شکارگر سعی داشت با انجام مراسمات آیینی و مذهبی به مقدسات خود ادای دین کند یا مصریان و یونانیان باستان که برای خدایان خود نمایش ترتیب میدادند همه به صورت ابتدایی بازیگری را که به مرور یک هنر و امروزه به شکل یک علم شناخته میشود ارائه میدادند

رشته بازیگری کارگردانی یکی از رشته های پرطرفدار و محبوب زیرگروه نمایش است که با کسب رتبه لازم و شرکت در آزمون عملی بازیگری ، میتوانید این رشته را در دانشگاه انتخاب کنید.

 

اهمیت تحصیل در رشته بازیگری

 

تحصیلات آکادمیک در رشته بازیگری به شما کمک میکند که تمام مفاهیم اولیه و تخصصی را کامل یاد بگیرید ، و دید متفاوت و تازه ایی از این رشته داشته باشید. همچنین وجود اساتید برجسته در رشته بازیگری باعث میشود که شما مهارت های لازم برای رشد کردن را کسب کنید.

 

توانایی های لازم برای تحصیل در رشته بازیگری

 

چند مورد از مهارت هایی که لازم است در این رشته کسب کنید:

  1. قدرت تخیل یکی از مهم ترین مواردی است که شما در رشته بازیگری به آن نیاز دارید
  2. توانایی انجام دادن کارهای تیمی
  3. بیان درست و قابل فهم
  4. شناخت و درک کامل بدن خود
  5. توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد
  6. به طور کلی بازیگری یکی از سخت ترین رشته هاست و شما باید توانایی کار در ساعاته طولانی را داشته باشید ، در بعضی کارها ممکن است که گریم های سخت و یا رژیم های سختی یا حتی مکان های سختی برای شما در نظر گرفته شود پس مقاومت بدنی و میزان انرژی شما در این رشته یکی از مهم ترین موضوع هایی است که باید به آن توجه داشته باشید.
  7.  

دروس لازم برای قبولی در رشته بازیگری

 

قطعا یکی از سوال هایی که ذهن شما را به خود مشغول میکند مرتبط با دروسی است که در کنکور هنر باید به آنها مسلط شوید. با تغییراتی که سازمان سنجش در کنکور هنر ایجاد کرد دروس کنکو هنر از هفت عدد به سه عدد کاهش پیدا کرده و به شکل زیر است:

درک عمومی هنر با ضریب ۱۲ (شامل تاریخ هنر ، موسیقی ، نمایش ، خواص مواد ) درک عمومی ریاضی فیزیک با ضریب ۵ ، خلاقیت تصویری با ضریب ۳

 

بهترین دانشگاه های بازیگری در ایران

 

با توجه به صحبت های بسیاری از اساتید و فارغ الاتحصیلان رشته بازیگری ، همچنین خروجی های موفق دانشگاه ها در این رشته ی پرطرفدار ، دانشگاه تهران ، دانشگاه هنر که سراسری هستند و دانشگاه غیرانتفاعی سوره از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده ی این رشته محسوب میشوند.

 

بهترین دانشگاه های بازیگری در جهان

 

دانشگاه هایی که رشته بازیگری در آنها تدریس میشود به شکل زیر است:

  1. دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین در کشور اتریش در سال ۱۸۱۷ تاسیس شده است و هنرمندان بزرگ زیادی را به جهان معرفی کرده است
  2. دانشگاه هاروارد که قدیمی ترین دانشگاه ایالات متحده آمریکاست در سال ۱۶۳۶ تاسیس شده است
  3. دانشگاه کمبریج انگلستان در سال ۱۲۰۹ تاسیس شده است وسومین دانشگاه قدیمی در جهان به حساب می آید
  4. دانشگاه استنفورد کالیفرنیا در سال ۱۸۸۵ تاسیس شده است ، یکی از بهترین دانشگاه های هنرهای نمایشی است
  5. دانشگاه ییل آمریکا درسال ۱۷۰۱ تاسیس شده است
  6. دانشگاه هنر لندن
  7. مدرسه موسیقی و نمایش گیلدهال لندن در سال ۱۸۸۰ تاسیس شده است
  8. کالج سلطنتی هنر انگلستان در سال ۱۸۳۷ تاسیس شده است
  9. مدرسه جولیارد آمریکا در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده است
  10. دانشگاه نیویورک در سال ۱۸۶۳ تاسیس شده است
  11.  

آزمون عملی رشته بازیگری

 

برای تحصیل در این رشته شما باید ضمن شرکت در آزمون تئوری و کسب رتبه لازم ، خودتان را برای آزمون عملی آماده کنید. اگر شما آزمون تئوری خیلی خوبی هم داده باشید ولی در آزمون عملی شرکت نکرده باشید امکان پذیرش در دانشگاه وجود ندارد. با توجه به اینکه آزمون عملی ضریب ۱۲ دارد ، میزان اهمیت آن در کنکور خیلی بالا رفته و نیازمند زمان بیشتری برای تمرین است. به این موضوع دقت داشته باشید که آزمون عملی بازیگری – کارگردانی باهم برگزار میشود و شما باید بیان کنید که برای کدام از این دو رشته آماده شده ایید.

 

بازار کار رشته ی بازیگری

 

حتما یکی از مهم ترین فاکتورهایی که قبل از آغاز انتخاب رشته درباره‌ی آن تحقیق و بررسی انجام می‌دهید، وضعیت بازار کار رشته‌ها است. میزان مهارت و توانایی شما تعیین کننده است، هرچقدر که شما بیشتر تمرین کنید و مهارت کسب کنید امکان شما برای کار کردن بالا تر میرود در زمان دانشجویی نیز می توانید با اساتید دانشگاهی خود همکاری کنید ، در نمایش ها بازی کنید و یا حتی به تدریس نیز مشغول شوید.

 

درامد و حقوق در رشته بازیگری

 

خاک صحنه باید خورد! همه چیز به میزان مهارت و تلاش شما بستگی دارد.

در این رشته شما نمیتوانید حقوق ثابت و ماهانه ایی را در نظر بگیرید ، به ازای هر پروژه و همکاری شما دستمزد به صورت قراردادی که با شما بسته شده است پرداخت میشود. باید در نظر داشته باشید که دستمزد همه ی بازیگران در یک تئاتر یا فیلم یکسان نیست و متغیر است.

 

چگونه وارد رشته بازیگری شویم

 

مسلما ورود به عرصه های هنری با تحصیلات دانشگاهی بسیار تاثیرگذار است و در رشد هنر و شکوفایی استعدادهای هنرجو تاثیر بزرگی خواهد داشت. پس در صورت داشتن شرایط مناسب، آموزش و ورود به تئاتر از طریق مراکز علمی و آموزشی باید در اولویت قرار گیرد.

 

فرصت مهاجرت با رشته بازیگری

 

رویکردهای بازیگری و به طور کل هنر نمایش در سراسر جهان متفاوت است؛ بنابراین روی‌آوردن به تحصیل در رشته بازیگری در خارج از کشور راهی عالی برای به‌دست‌آوردن زاویه دیدهای جدید و تجربیات تازه در رشته بازیگری است.

با توجه به پرطرفدار بودن رشته بازیگری در کشور ما هرسال تعداد زیادی از متقاضیان برای مهاجرت در این رشته اقدام میکنند تا نگاهی تازه و نو به تئاتر پیدا کنند. برای اپلای در رشته ی بازیگری باید در طول دانشگاه پرکار باشید و رزومه ی مناسبی از چندسال تحصیل و فعالیت های پیرامون آن تهیه کنید.

 

دروس دوره تحصیلی در دانشگاه

 

دروس تخصصی رشته بازیگری شامل :

  1. امکانات صحنه
  2. نمایش ایمایی
  3. تحلیل نمایشنامه
  4. بدن
  5. بیان
  6. شیوه های نمایش در ایران
  7. ماسک و گریم
  8. سبک ها و شیوه های اجرا
  9. شخصیت شناسی
  10. تربیت حس
  11. بازیگری
  12. اجرای کارگاه های نمایش های ایرانی
  13. بازیگری سینما
  14. دیدن و تحلیل نمایش
  15. بازیگری رادیو تلویزیون
  16. پایان نامه

دروس اصلی در این رشته شامل:

  1.  تاریخ نمایش
  2. جامعه شناسی
  3. آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان
  4. آشنایی با هنرهای تجسمی
  5. اصول و مبانی ارتباطات
  6. آشنایی با هنر در تاریخ
  7. آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان
  8. فرهنگ عامه و تمثیل شناسی
  9. تاریخ فلسفه
  10. آشنایی با تعزیه
  11. مبانی دکور و صحنه آرایی
  12. مبانی نمایشنامه نویسی
  13. مبانی بازیگری
  14. مبانی نمایش عروسکی
  15. روش تحقیق و تدوین پایان نامه
  16. نمایش در ایران

 

مدت زمان تحصیل در رشته بازیگری

 

طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی چهارسال است و اگر دانشجو قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را داشته باشد باید مجدد برای کنکور اقدام کند و با کسب رتبه ی لازم این رشته را در دانشگاه مدنظر ادامه دهد.

البته در بعضی از دانشگاه ها مثل دانشگاه تهران اگر در طول ۶ ترم اول معدل الف باشید نیازی به کنکور مجدد نیست و در همان دانشگاه میتوانید ادامه تحصیل دهید .

 

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته بازیگری

 

طبق روال رشته های مختلف شما در رشته ی بازیگری هم میتوانید تا مقطع دکتری به تحصیل در دانشگاه ادامه دهید. اما اینکه تحصیلات تا این مقطع چقدر به شما کمک میکند فقط به خودتان بستگی دارد ، بازیگری رشته ایی متکی به دانشگاه نیست و شما در طول تحصیل باید خارج از محیط دانشگاه هم مدام درحال تمرین و تلاش برای کسب مهارت های بیشتر باشید.

“رشته بازیگری یکی از پرطرفدارترین رشته های هنر است ، فرهنگ و هنر هر کشور نشان‌دهنده‌ی باورها، ارزش‌ها و هویت مردمان آن سرزمین است. هدف از این رشته هم ارتقای فرهنگ و هنر و نشان دادن آن به جهان است. اما باید در نظر داشته باشید که تنها تحصیلات آکادمیک در این رشته به شما کمک نمیکند و میزان توانایی و تلاش شما به پیشرفت در این رشته بستگی دارد. اگر انتخاب شما رشته ی بازیگری است باید خودتان را برای کارهای سخت و تلاش های بی وقفه آماده کنید.”

چگونه با تیم آرمان هنر مشاوره بگیریم؟

کافیه به شماره تلفن  24 ساعته   ( 09128438431) توی تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09192613381 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

رشته های کنکور هنر
نتایج درخشان
ورود به انتخاب رشته
محاسبه درصد