ورود هنرجو | عضویت

آشنایی با رشته موزه

 
همه شما عزیران حداقل برای یک بار به موزه رفتید تا آثار قدیمی را مشاهده کنید. موزه های هر شهر یا کشور، بهترین مکان برای بازدید توریست ها هستند. کشور ایران دارای موزه هایی بسیاری از جمله موزه ملی، کاخ موزه گلستان، کاخ موزه سعدآباد، موزه جواهرات، موزه هنرهای معاصر و … است که هر کدام از آنها جذابیت های خودش را دارد. به دلیل ورود توریست های زیاد به کشور، رشته موزه در ایران اهمیت زیادی دارد.

این رشته نسبت به دیگر رشته های هنر مانند: رشته عکاسی، رشته نقاشی، رشته بازیگری، رشته موسیقی ایرانی؛ شناخته شده نیست. ما در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته سایت فسفر، به معرفی دیگر از رشته های گروه هنر، رشته موزه؛ موقیعت های شغلی این رشته، درآمد فارغ التحصیلان آن می پردازیم.

 

ماهیت رشته موزه

 

به دلیل اهمیت موزه برای جذب گردشگران به کشور، دولت تصمیم به ارائه این رشته در دانشگاه های کشور گرفت. این رشته در گذشته با نام “رشته موزه داری” در دانشگاه های ارائه می شد، اما از سال 92، این رشته به عنوان “موزه” تغییر پیدا کرد. موزه مکانی برای جمع آوری و حفظ اشیاء قدیمی، جواهرات، لباس ها، لوازم تزئینی، سکه و …، که دارای اهمیت زیاد علمی، هنری، فرهنگی و معنوی است.

این رشته ارتباط بسیاری با رشته باستان شناسی، رشته تاریخ و رشته مرمت آثار و احیاء بناهای تاریخی دارد. این دانشجویان در ترم آخر دوره کارشناسی خود، ملزم به گذراندن یک دوره کوتاه مدت کارآموزی در موزه هستند، تا بتوانند بر حسب علاقه، زمینه کاری خود را انتخاب کنند. در ادامه مطلب بیشتر درباره موقیعت های شغلی این رشته در دوران تحصیل، و بعد از فارغ التحصیلی صحبت می کنیم.

 

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته موزه

 

موفقیت در هر رشته ای نیازمند یکسری مهارت ها است. همان طور که برای ورود به رشته های پزشکی جسور بودن بسیار مهم است، برای ورود به رشته های هنری هم علاقه مند بودن به فرهنگ، آداب و رسوم، زبان، تاریخ، آثار باستانی؛ بسیار مهم است. افراد علاقه مند به این رشته باید بسیار کنجکاو و اهل مطالعه کتاب تاریخی باشند، تا درباره آثار و اشیاء قدمی اطلاعاتی به دست بیاورند.

این افراد معمولا روزانه با افراد زیادی برخورد دارند، به همین دلیل باید دارای مهارت ارتباطی کلامی عالی باشند، تا با مخاطبین ارتباط برقرار کرده و آنها را تا انتهای صحبت خود جذب کند. ساعت کاری این افراد معمولا به صورت کارمندی و در گاهی اوقات به صورت شیفتی است.

Museum-employee

 

 

معرفی دروس رشته موزه در مقطع کارشناسی

دروس پایه

 

تاریخ عمومی ایران، آشنایی با هنرهای سنتی ایران، آشنایی با مردم‌شناسی و روش‌های آن، آشنایی با باستان‌شناسی و روش‌های آن، کارگاه طراحی پایه، آشنایی با حفاظت و مرمت آثار و روش‌های آن، کارگاه طراحی تخصصی، عکاسی فنی از اشیاء موزه‌ای، کارگاه عکاسی پایه.

 

دروس اصلی

 

موزه‌داری، آشنایی با هنر و معماری پیش از اسلام ایران، آسیب‌شناسی، هنر وتمدن اسلامی، تاریخ و فن‌شناسی آثار، آشنایی با بافت‌ها و محوطه‌های دوره اسلامی ایران، کارگاه همانندسازی اشیاء موزه‌ای، تاریخچه کتابت، طرح اشیاء در تمدن اسلامی، آشنایی با موزه‌های ایران و جهان، خطوط باستان‌شناسی ایران.

خطوط و خواندن کتیبه‌های اسلامی، موزه‌داری و سایر علوم، تهیه و تدوین راهنمای موزه و محوطه‌های تاریخی، کارآموزی در موزه‌ها، کارآموزی در کارگاه مرمت اموال فرهنگی، تبدیل محوطه‌ها و بناهای تاریخ به موزه، روش تحقیق آثار و اشیای موزه‌ای، زبان و متون تخصصی موزه‌داری، کارآموزی کاوش باستان‌شناسی، کامپیوتر و موزه، شناخت مواد.

 

دروس تخصصی

 

کارآموزی در موزه‌های تخصصی، رساله نهایی، انسان،‌طبیعت،‌موزه، پژوهش در آثار و اشیای موزه‌ای

 

معرفی گرایش های رشته موزه

 

بر اساس مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری و ارشد ، این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای گرایش نمی باشد و به صورت عمومی ارائه می شود. دانشجویان علاقه مند به این رشته برای مقطع ارشد می توانند در مجموعه هنرهای پژوهشی و صنایع دستی، در رشته مدیریت موزه یا مطالعات موزه کنکور بدهند.

 

وضعیت ادامه تحصیل در رشته موزه در مقاطع بالاتر

 

این رشته در حال حاظر در ایران تنها در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می شود. دانشجویان علاقه مند به ادامه تحصیل در این رشته می توانند در دیگر رشته های کنکور هنر در مقطع دکترا شرکت کنند.

 

بازارکار و آینده شغلی رشته موزه در ایران

 

یکی از مهم ترین دغدغه های هر فرد برای انتخاب رشته، آشنایی با بازارکار آن رشته است. امروزه بیشتر 50 موزه در سطح کشور وجود دارد که اشیاء، آثار، مدارک باز ارزشی را در زمینه هنرهای سنتی، مردم شناسی، باستان شناسی؛ گیاه شناسی، جواهرات و سکه، پست و مخابرات و …. را حفظ و نگه داری می کنند.به همین دلیل این رشته از اهمیت و ارزش بسیاری زیادی برخورداد است. با توجه به وجود موزه های گوناگون در سطح کشور، بازارکار برای فارغ التحصیلان این رشته خوب است.

 

فرصت های شغلی رشته موزه

 

فارغ التحصیلان این رشته با کسب مهارت هایی عملی و تئوری در موزهای مختلف به عنوان موزه دار، کارشناس امور اداری، کارشناس اموفنی، کارشناس حفاظت فنی از آثار و اشیاء موزه مشغول به کار شوند.

کارشناسان موزه داری می توانند در مراکزی همچون باستان شناسی، مردم شناسی، هنر های دستی و سنتی، تاریخ طبیعی و زمین شناسی، سازمان اسناد ملی و نسخ خطی، موزه های جواهرات، پول و نیز موزه جنگ مشغول به فعالیت شوند.

معمولاً این مراکز و حوزه ها در اکثر شهرستان ها و استان ها وجود دارد و حوزه داران می توانند با توجه به میزان تخصص و مهارت های فنی خود در این رشته دارای شغل و درآمد شوند.

 

درآمد و حقوق رشته موزه در ایران

 

در این بخش قصد داریم به بررسی درآمد و حقوق مشاغل این حوزه بپردازیم. درواقع افراد شاغل در این زمنیه حقوق های خیلی بالایی ندارد. میزان حقوق این افراد بستگی به سطح تحصیلات و عنوان شغلی دارد. میانگین ماهانه افراد شاغل در این زمینه 3 میلیون تومان است.

 

دانشگاه های برتر رشته موزه در ایران

 

 این رشته تنها در دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه هنر شیراز ارائه می شود. این دو دانشگاه از بهترین دانشگاه ها در سطح کشور هستند.

 

کارنامه قبولی رشته موزه 99 – 1400 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری

کارنامه قبولی رشته موزه – دانشگاه هنر اصفهان

 

کارنامه قبولی رشته موزه – دانشگاه هنر اصفهان
کارنامه قبولی رشته موزه – دانشگاه هنر اصفهان

بازارکار و آینده شغلی رشته موزه داری در دنیا

 

کار در موزه می تواند راهی سرگرم کننده و مفید برای ارتباط با مردم است. این افراد با اشتیاق اطلاعات خود را با مردم اشتراک می گذارند. موقعیت های شغلی در این حوزه زیاد است. برای ورود به بازار کار این حوزه به خاطر داشته باشید که مشاغل سطح ابتدایی فقط نیاز به مدرک کارشناسی تاریخ/مطالعات موزه/هنر/ مردم شناسی/و غیره دارند.

The-labor-market-of-museum-related-jobs-in-the-world

بر خلاف تصور بیشتر افراد که ورود به مشاغل موزه داری، آسان است؛ ورود به بازار کار این رشته در برخی اوقات حتی در صورت داشتن مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد، تجربه کاری کافی، گاهی اوقات ورود به بازارکار این حوزه به طرز مضحکی رقابتی است. طبق پیش بینی های انجام شده به دلیل افزایش علاقه عمومی مردم به هنر، تاریخ، استخدام این افراد تا سال 2029 میتواند 12 درصد رشد داشته باشد.

 

فرصت های شغلی رشته موزه داری در دنیا

 

برای فارغ التحصیلان این رشته در خارج از کشور فرصت های شغلی مانند مسئول پذیرش/رزرو، باستان شناس، انجام امور بایگانی، نگهبان، سرپرست، طراح نمایشگاه، مسئول نمایشگاه ها، مدیر اداره میراث فرهنگی وجود دارد.

 

درآمد و حقوق رشته موزه داری در دنیا

 

میزان حقوق هر رشته بستگی به خیلی از عوامل مانند سطح تحصیلات، تجربه کاری و … بستگی دارد. بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت payscale، میانگین حقوق سالانه مرتبط با موزه 51 هزار دلار در ایالت متحده است. به دلیل تنوع فرصت های شغلی و متفاوت بودن درآمد کشور ها؛ همچنین بروز شدن درآمدها در سایت های معتبر، برای مشاهده حقوق این مشاغل در کشور دلخواه به شما پیشنهاد می کنم به سایت payscale مراجعه کنید.

 

دانشگاه های برتر رشته موزه داری در دنیا

 

از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در دنیا میتوان به دانشگاه جان هاپکینز، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کلمبیا، دانشگاه جورج تاون، دانشگاه براون، دانشگاه رایس ، دانشگاه تافتس، دانشگاه نیویورک، دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه میشیگان، دانشگاه بوستون، دانشگاه نورث وسترن، دانشگاه لستر و دانشگاه کوئینزلند اشاره کرد.

چگونه با تیم آرمان هنر مشاوره بگیریم؟

کافیه به شماره تلفن  24 ساعته   ( 09128438431) توی تلگرام پی ام بدید و شرایط مشاوره کنکور هنر و ثبت نام در کلاس های کنکور هنر رو بپرسید. اگر هم به اطلاعات بیشتر نیاز دارید میتونید با شماره 09192613381 تماس بگیرید.(صرفا برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته شود)

رشته های کنکور هنر
نتایج درخشان
ورود به انتخاب رشته
محاسبه درصد